Muzeul Județean Argeș - moștenire culturală, istorie și continuitate

Planetariu

  O sală de spectacole, cu scena aflată pe tavan, sub forma unui ecran tip cupolă (dom), cu planetele, stelele și alte corpuri cerești ca actori, distinat satisfacerii curiozitații umane asupra spațiului extraterestru, întelegerii corecte a modului de folosire a lumii în care trăim și pentru prezentarea celor mai recente evoluții ale erei spațiale. Spectacolele facilitate de acest echipament multimedia destinat educației dureaza o oră (dialog, filme fulldome și simulări de bolți celeste) și sunt alcătuite ca să vă faciliteze cunoașterea Universului.
În 2008, în primul an național dedicat educației cu ajutorul astronomiei și în avanpremiera primului an internațional al astronomiei, anul 2009, Muzeul Județean Argeș a inagurat primul planetariu digital de tip educațional din România.
Planetariul de tip ISS 2C HD, cu diametrul de 7 metri, oferă vizionarea unor proiecții`de planetariu, de cinematografie panoramică și de expoziții virtuale de înaltă definiție (1900 x 1900 pixeli), sonorizate cu un sistem audio 5.1.
Planetariul poate găzdui 40 de spectatori, inclusiv persoane cu nevoi speciale de deplasare, mobilierul este special pentru planetariu, iar volumul de proiecție beneficiază de un sistem de climatizare optim si ecologic.